Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulebiak

Przepis dnia 2008-04-16
Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 15.04.2008

Odsłon: 15696

Kulebiak z grzybami

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • łyżek margaryny
  • pół łyżki cukru
  • sól, pieprz
  • 1 kg grzybów
  • 6 łyżek tartej bułki
  • 3 łyżki śmietany
  • 4 łyżki oleju
  • 2 cebule
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić, umyć i poszatkować. Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Dodać poszatkowane grzyby, posolić i posypać pieprzem. Dusić około 25 minut. Ostudzić. Dodać do masy bułkę tartą i całe jajko. Ze składników ciasta zagnieść ciasto. Odstawić je na 1/2 godziny do lodówki. Rozwałkować. Nałożyć wzdłuż ciasta nadzienie, zawinąć brzegi. Uformować z całości podłużny kształt. Posmarować jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut. Porcja - 230 kcal.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaw 21 stycznia 2009 I ja też się pytam w jakiej temp. piec

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń