Do góry

Przekąski Przepis na:

Łagodny gulasz

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 3954

Smaczny gulasz przy niedużym nakładzie sił i kosztów.

Składniki

  • szeroka kiełbasa np. szynkowa, 30-40 dag.
  • por, 1
  • zielona papryka, 1
  • cebula, 1
  • duży koncentrat pomidorowy, 1
  • ''Warzywko''
  • olej, 1 łyżka
  • pietruszka, 1 natka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półkrążki, a białą część pora - w talarki. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne, strąk pokroić w średniej grubości kostkę. W niedużym rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, dodać 2 łyżki gorącej wody i smażyć około 5 minut. Przez cały czas mieszać.

  2. Dodać paprykę, wlać pół szklanki gorącej wody, wsypać "Warzywko". Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po 8-10 minutach dodać obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować jeszcze 5 minut. Gulasz można podawać z krótkim makaronem albo z białym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń