Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1072
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1072
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
Makaron obgotuj przez 2 minuty.
Podsmaż na 1 łyżce oliwy mięso i warzywa tak aby się lekko rozgotowały. przypraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem
naczynie żaroodporne posmaruj resztą oliwy i wyłóż na nim 1 warstwę makaronu
pierwszą warstwę makaronu posyp startym serem a następnie wyłóż farsz i posyp serem. tak ułóz około 3-4 warstwy (lub jeśli wolisz, więcej)
przygotuj sos: w 1 szklance ciepłej wody rozpuść kostkę rosołową i dodaj do niej przecier pomidorowy oraz śmietanę a nastęopnie dokładnie wymieszaj.
gotowe warstwy zalej sosem i zapiekaj około 45-60 minut w temperaturze około 180 stopni.
SMACZNEGO!