Do góry

Dania główne Przepis na:

Leśne kotlety

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 15.04.2008

Odsłon: 9053

Kotlety inaczej

Składniki

  • 1/2 kg świeżych grzybów
  • 2 cebule
  • czerstwa bułka
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 2 jaja
  • sól, pieprz
  • 1/2 szklanki mleka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Starannie umyte i oczyszczone grzyby pokroić i podsmażyć na oleju. Dusić na małym ogniu aż będą miękkie. Przepuścić razem z odciśniętą z mleka bułką przez maszynkę. Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulkę. Wymieszać z masą grzybową, jajami i połową tartej bułki (masa powinna być gęsta). Przyprawić solą i pieprzem. Formować płaskie kotlety, obtaczać je w tarej bułce. Usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, z dodatkiem ryżu i z surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń