Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego i delikatnego łososia duszonego w wyrazistym w smaku sosie pomidorowo - czosnkowym. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego zdrowe i pożywne :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1947
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1759
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1947
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1759
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki, które delikatnie oprószamy z obu stron solą morską.
Następnie przygotowujemy sos. Koncentrat mieszamy z ciepłą wodą, dodajemy 2 ząbki czosnku, cukier trzcinowy i odrobinę soli do smaku. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Kawałki łososia smażymy na rozgrzanym maśle po 1 min. z każdej strony.
Następnie na patelnię dolewamy przygotowany sos pomidorowo - czosnkowy, polewając także kawałki łososia. Patelnię przykrywamy i dusimy całość przez 2 minuty.
Gotową rybkę wraz z sosem podajemy z kawałkami świeżego pomidora i koperkową kaszą bulgur. Życzę smacznego! :)