Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron Tagiatelle z kurczakiem i fasolką szparagową

Przepis dnia 2009-06-03
Dania główne

Autor: purchawencjos

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1182

Dodano: 01.06.2009

Odsłon: 14840

Szybko i pysznie

Składniki

  • 400 g makaronu tegiatella
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g fasolki szparagowej zielonej
  • mały słoiczek sosu pesto
  • sól, pieprz ( biały i czarny), zioła prowansalskie,
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 podwójne piersi z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Oprószyć, solą pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać z 3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku wymieszanymi z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie smażymy aż do uzyskania złotego koloru kurczaka. Makaron tagiatelle gotować 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (by makaron się nie posklejał). Fasolkę szparagową poprzecinać na pół i ugotować. W dużym rondlu pogrzać 50 ml oliwy z oliwek i wrzucić wszystkie składniki (makaron, kurczak fasolka) na koniec dodajemy gotowy słoiczek sosu Pesto (pesto może być robione przez nas). Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i podawać najlepiej na głębokich talerzach 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 14 września 2010 zrobiłam na obiad ale z żółtą fasolką :-), smak rewelacyjny, polecam :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń