Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron w sosie śmietanowym

Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 26.06.2009

Odsłon: 12226

Aksamitny smak

Składniki

  • makaron muszelki, ilośc wg uznania
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki groszku zielonego
  • papryka konserwowa (1 sztuka)
  • ogórek kiszony (1 sztuka)
  • cebula - 1 średnia
  • śmietana 18% (2-3 łyżki)
  • olej do podsmażenia
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 ząbek czosnku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy itd:)

  2. Cebulę smażymy na oleju, gdy zacznie robić się szklista dodajemy sprasowany ząbek czosnku, odsączoną kukurydzę, groszek, pokrojoną paprykę i ogórek. Gdy już wszystko jest podsmażone, dodajemy śmietanę. Jeżeli jest zbyt gęste możemy podlać leciutko wodą.

  3. Sosik przekładamy z patelni do głębokiego garnka, wrzucamy do niego ugotowany makaron i mieszamy, aby śmietanka obtoczyła makaron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń