Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron ze szpinakiem, boczkiem i krewetkami

Dania główne

Autor: magdusia_k

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 684

Dodano: 26.11.2007

Odsłon: 34008

potrawa dla fanów krewetek

Składniki

  • 1/2 opakowania mrożonych krewetek
  • 3 plastry boczku
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 400g makaronu typu tagliatelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • chili
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na mocno rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekaną cebulę i boczek pokrojony w cienkie plastry. Gdy cebula i boczek się przyrumienią dodajemy szpinak. Dusimy. Po upływie ok 10 min dodajemy śmietanę. Całość mieszamy i podgrzewamy. Wrzucamy krewetki i dusimy aż do krewetki będą dobre. W międzyczasie gotujemy makaron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kret 28 grudnia 2010 Krewetek nie lubia tylko ci co ich nie próbowali-a faktycznie najlepsze usmazone na masełku z dużą iloscią czosnku:)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pistacja 28 grudnia 2010 Mnie podoba się zdjęcie, uwielbiam szpinak, makaron i w połączeniu z boczkiem może być pyszne. Za krewetki podziękuję bo nie lubię ale gdybym lubiła to pewnie bym się skusiła:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń