Do góry

Desery Przepis na:

Malinowe serduszka

Desery

Autor: asia007

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 436

Dodano: 06.05.2008

Odsłon: 1191

Przepis z "Vity"

Składniki

  • odtłuszczony jogurt nayuralny, 0,5 l
  • galaretka malinowa, 1 sztuka
  • maliny świeże lub mrożone, 10 dag
  • cukier do smaku
  • liście świeżej melisy lub mięty
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki wody, przestudź, wymieszaj z jogurtem, dodaj połowę roztartych malin, posłodź do smaku, rozlej do niedużych foremek w kształcie serduszek, wstaw do lodówki. Kiedy jogurtowa masa stężeje wyjmij foremki, połóż na moment na gorącej ściereczce, wyjmij serduszka, połóż na talerzykach, udekoruj owocami malin i listaki melisy lub mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń