Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wychodzi wilgotne, z pomarańczowym aromatem. Słodki smak złamany kwaśnym rabarbarem. Migdały w środku chrupią i nadają interesującą konsystencję. Letnie owocowe aromaty. Mi smakowało bardzo, więc pomimo że przepis nie był testowany kilkukrotnie to polecam.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1944
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1757
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1944
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1757
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180C. W misce utrzeć mikserem na gładką puszystą masę masło i cukier. Dodać jajka i startą skórkę z pomarańczy. Wszystko wymieszać. Do masy dodać pokruszone migdały. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Przesiać do masła z cukrem i wymieszać do momentu aż składniki się połączą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć połowę masy i poukładać na niej część pokrojonego rabarbaru. Posypać cukrem i przykryć pozostałą częścią ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostały rabarbar, posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Piec ok. 1 godzinę, do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie przed przełożeniem na kratkę. Podawać całkowicie schłodzone.