Do góry

Dania główne Przepis na:

Moja cebulowa

Dania główne

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 490

Dodano: 19.12.2008

Odsłon: 2766

proste,malo skladnikow

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. warzywa obrac (marchewke,pietrusze i seler),skrzydelka oplukac, wszytsko wrzucic do garnka zalac woda,dodac przyprawy i ugotowac z tego wywar(nazywam to pseudo rosolem):)w czasie gdy wywar bedzie sie gotowal siekamy cebule w drobna kostke,czosnek przeciskamy przez wyciskarke i to podsmazamy na masle az sie zeszkli, gdy wywar jest juz gotowy przecedzamy go by w garnku pozostal sam bulion,wrzucamy podsmazona cebule z czosnkiem i na malym ogniu gotujemy az cebula bedzie miekka(ja doprowadzam do momentu ze jest prawie rozgotowana); skrzydelka i ugotowne warzywa nie beda nam potrzebne juz w tej zupie polecam zjesc jak sa jeszcze cieple tak po prostu:):):) po ugotowaniu cebuli w wywarze i lekkim przestudzeniu albo miksujemy calosc tak by nie bylo kawalkow cebuli w zupie lub przecieramy przez sitko( gdy brak miksera w domu); znow podgrzewamy i doprawiamy wg uznania do smaku; chlebek kroimy w drobna kostke i wkladamy do lekko nagrzanego piekarnika by sie wysuszyl i powstaly grzanki; gotowa zupe musi byc goraca nalewamy do miseczki,wrzucamy grzanki, posypujemy startym zoltym serem i smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 06 sierpnia 2009 lubię taką zupę cebulową,choć mam też inny przepis i go uwielbiam to Twój przepis jest dobry na wykwintną kolację lub obiad

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karakul 28 maja 2009 mmm właśnie takiego przepisu szulałem, dzięki;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń