Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, slodkie muffinki z mala niespodzianka :)
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 129
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 129
Składniki
W misce wymieszac lyzka suche produkty, dodac olej i mleko, wymieszac (nie uzywamy miksera). Ciasto odstawic na 15 minut. Po tym czasie ciastem napelnic foremki do muffinkow (ja uzywam silikonowej, wiec nie musze jej natluszczac). Piec w temperaturze 180 stopni okolo 30 minut (sprawdzic patyczkiem). Gotowe muffinki przestudzic i dopiero wtedy wyjmowac z formy.
Ostudzone ciastka wydrazyc na srodku. Wydrazone okruszki rozdrobnic widelcem, dodac do nich rum i dzem, wymieszac. Przygotowana masa napelnic wydrazenia. Czekolade roztopic na parze, i polac muffinki na wierzchu (tak, by zakryc mase dzemowa). Wg uznania udekorowac bita smietana.