Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, latwe do wykoniania ciasto- w sam raz do popoludniowej kawy :) Nie jest zbyt slodkie dzieki dodatkowi wisni- szczerze polecam.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 200
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 200
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Margaryne wlozyc do rondelka, dodac cukry, kakao, olej i wode- podgrzewac na wolnym ogniu, ciagle mieszajac, az do roztopienia sie skladnikow. Mase wystudzic.
Do przestudzonej masy dodawac po kolei zoltka, make wymieszana z proszkiem do pieczenia i dokladnie wymieszac (ciasto bedzie bardzo geste). Ubic 5 bialek na sztywna piane, dodawac je stopniowo do ciasta i powoli, dokladnie wymieszac.
Keksowke (10x 35 cm) wysmarowac margaryna i posypac bulka tarta. Wlac ciasto do formy, posypac obficie wydrylowanymi wisniami (wisnie przed wylozeniem na ciasto mozna obtoczyc delikatnie w mace- dzieki temu nie opadna na dno ciasta). Piec ciasto w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 55-60 minut (sprawdzic patyczkiem).