Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki z polewa truskawkową/jagodową

Desery

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 2847

Dodano: 12.08.2009

Odsłon: 2768

Pychotka:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, mleka i jajek wyrabiamy ciasto. Smażymy naleśniki

  2. Do twarogu dodajemy oba rodzaje cukru, żółtka i śmietanę jogurtową, mieszamy. Powstałą masę nakładamy na naleśniki i składamy w trójkąty.

  3. Połowę truskawek / jagód mieszamy blenderem ze śmietaną kremówką i cukrem (do smaku). Resztę owoców dodajemy do polewy i mieszamy.

  4. Naleśniki podsmażamy na maśle, wykładamy na talerze i polewamy polewą. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń