Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11210
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 64
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11210
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 64
Składniki
Drożdże rozmieszać z 2 łyżkami cukru i trochę ciepłego mleka. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę, dodać cukier waniliowy, jajka, żółtka, ciepłe mleko i szczyptę soli. Zarobić ciasto. Masło roztopić i dodać pod koniec wyrabiania.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość łyżką nabierać ciasto kłaść na stolnicy spłaszczyć, położyć kostkę czekolady, następnie dobrze skleić, aby czekolada nie wypłynęła podczas smażenia i uformować pączka.
Zostawić na stolnicy pod przykryciem, aż pączki podwoją swoją objętość.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Początkowo przykryć pokrywką, jak przewrócimy nie przykrywać. Smacznego!