Do góry

Dania główne Przepis na:

PANGA DUSZONA

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 1136

BARDZO FAJNY POMYSŁ NA RYBKĘ:)

Składniki

  • filety z pangi, 700g
  • pomidory, 200g
  • jabłka, 250g
  • białe wytrawne lub półwytrawne wino, 150ml
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • cytryna, 1 szt
  • mąka, 4 łyżki
  • olej, 50ml
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.

  2. Jabłka myjemy, kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.

  3. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki.

  4. Filety obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor z obu stron, następnie układamy na patelni ósemki jabłek, pomidory, dolewamy wino i dusimy potrawę na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 5-10 minut.

  5. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

  6. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 30 sierpnia 2011 Panga to śmieć, nie ryba, niezależnie od sposobu przyrządzenia. Warto wiedzieć, co kładzie się na talerzu. Jeść coś takiego i jeszcze się zachwycać smakiem? Może jeszcze karmicie tym dzieci? :/

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń