Do góry

Dania główne Przepis na:

PANGA W JARZYNACH

Dania główne

Autor: karolineczka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 31

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 4098

Pyszna ryba!!!

Składniki

  • Panga, 4 filety
  • Bułka tarta, 10 dag
  • Natka pietruszki, 1
  • Peczrki, 3-4 szt.
  • Miękkie masło, 5 dag
  • jajko, 1
  • 2 łyżki parmezanu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • 2 papryki 1 marchew 2 cebule 1 cukinia 1-2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 3-4 łyżki keczupu
  • zioła prowansalskie
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Panga: filety opłukać osuszyć skropic sokiem z cytryny posypać solą oraz pieprzem, odstawić na 30 min do lodówki. W misce rozetrzeć na pastę tartą bułkę, posiekaną zieleninę starte na tarce pieczarki parmezan oraz masło wbić jajkododać śmietanę i wymieszać na jednolita mase. filety posmarować masą, ułożyć na natuszczonej blaszce i przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 30 min. Pod koniec pieczenia filety odkryć, aby wierzch się przyrumienił. Warzywa na jarzynkę obraći pokroić na zapałkę. Na patelni rozgrzać oliwę.Posypać solą i pieprzem i ziołami, smażyć aż warzywa będą miękkie doprawić czosnkiem oraz keczupem wszystko wymieszać i poddusić. Upieczone filety ułożyć na talerzu razem z jarzynką. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milia34 26 marca 2009 bardzo zaciekawił mnie ten przepis,właśnie szukałam takiego dania,dziś będę robić na obiad żeby sprawdzić jak smakuje,pozdrawiam:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń