Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki panierowane

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 10761

Gdy znudzą się kanapki na śniadanie warto sięgnąć do tego przepisu.

Składniki

  • parówka, 4
  • cienkie plastry boczku, 4
  • jajko, 1
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • mąka, 2 łyżki
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z parówek usunąć osłonki, owinąć je boczkiem i panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z piklami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń