Do góry

Przekąski Przepis na:

parówki w cieście

Przepis dnia 2009-05-30
Przekąski

Autor: dinozzo

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 65

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 14678

Świetne na przyjęcia

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę, jajka, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia łączymy ze sobą aby powstała jednolita masa, o konsystencji bardzo gęstej śmietany, parówki kroimy wzdłuż na pół, a następnie wszerz na pół, obtaczając w uprzednio przygotowanej masie. Wrzucamy do wrzącego oleju i czekamy, aż się zarumienią i po kilku chwilach wyciągamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma82 24 października 2010 Zapewne kaloryczne i sycące ale od czasu do czasu można zaszaleć:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 20 lipca 2010 Wyglądają bardzo apetycznie... Muszę wypróbować :) Pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dinozzo 30 maja 2009 oczywiście że tak, nie ma najmniejszego z tym problemu, a teraz pracuję nad nowym przepisem, bardziej wykwintnym:) pozdrawiam serdecznie

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 30 maja 2009 wyglądają bardzo apetycznie czy można użyć cieniutkich parówek i nie przekrawać na pół

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 28 maja 2009 Musi byc kaloryczne! ;) A próbowałeś to upiec? Pewnie juz nie to...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paczka22 27 maja 2009 Musi być dobre ja też czasem robie parówki w ciescie ale inaczej;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń