Do góry

Dania główne Przepis na:

pasta z jajem

Dania główne

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 22.02.2008

Odsłon: 2208

paste z jaj można podać w połówkach skorupek po jajkach i na talerzu ozdobionym liściem sałaty. na wielkanoc, miseczki ze skorupek wypełnione pastą, ładnie prezentują się również w otoczeniu żułtych kurczaków i gałązek borówki. smacznego!!!

Składniki

  • -6 surowych jajek
  • -pół kostki masła
  • -pół łyżeczki solii
  • -pieprz (na koniuszek łyżeczki)
  • natka pietruszki lub szczypiorek (dla zainteresowanych)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wlej do garnka zimną wode, a następnie ostrożnie włóż do niej jajka.wody powinno być tyle , by zakrywała jajka

  2. ugotuj jajka na twardo (jajka powinny gotować się około 10 minut).

  3. po ugotowaniu wystudź jajka

  4. obierz jajka ze skorópek i przekrój je na pół.

  5. włóż jajka do miski, dodaj masło, sól, pieprz i dokładnie rozdrobnij widelcem. masło powinno połączyć się z jajkami

  6. jeżeli lubisz natke pietruszki lub szczypiorek, to możesz je drobno posiekać i dodać do pasty. smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń