Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki francuskie

Przepis dnia 2009-05-29
Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 28.05.2009

Odsłon: 15595

Łatwe i ekspresowe.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto podzielić na kwadraty. Włożyć nadzienie (fajnie smakuje z serem typu camembert), posypać ziołami. Zwinąć w poduszeczki, lekko zwilżyć wierzch wodą lub rozmąconym białkiem.

  2. Piec ok 15 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 05 września 2009 Jasne. Każda opcja jest dobra, pod warunkiem, że Tobie zasmakuje. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

farfalla 01 września 2009 Wlasnie dzis zrobilam paszteciki na obiad! Przesyszne i do tego takie proste w wykonaniu. Jak myslicie, czy mozna uzyc tez sera brie jako nadzienia?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 05 sierpnia 2009 Raczej na ciepło. :) Zimne tez się sprawdzają, ale na swieżo. Na drugi dzień ciasto rozmięka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń