Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet w cieście z żurawiną

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 09.04.2009

Odsłon: 2617

Przepyszny pasztet. nadaje się na obiad nie tylko w czasie świąt. Doskonały jako danie główne, oraz jako przystawka.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 35 dag
  • jajka, 2 szt
  • pierś z kurczaka, 25 dag
  • boczek, 25 dag
  • mleko, 1/2 litra
  • olek
  • ząbek czosnku
  • chleb bez skórki, 3 kromki
  • ziarna jałowca i pieprzu
  • polędwiczki wieprzowe, 2
  • boczek (do owijania), 12 plastrów
  • tymianek
  • winiak, 2 łyzki
  • kruche ciasto, 60 dag
  • żurawina
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Boczek, kurczaka i wątróbkę pokroić. Zemleć. Dodać roztarte przyprawy, czosnek i chleb umoczony w winiaku i jajku. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Polędwiczki obsmażyć na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anita1076 13 maja 2009 Bardzo ładnie wygląda, tylko co dalej ????????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń