Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub smaczna i zdrowa przekąska. :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Kartofelki wyszoruj do czysta, pokrój w ćwiartki, lub jeśli są grube w ósemki. (Jeśli zależy Ci na czasie, najpierw mozesz je podgotować.) Ułóż je w naczyniu do zapiekania, albo na blasze piekarnika wyściełanej folią aluminiową. Dość solidnie skrop oliwą (poobracaj), dosmacz tymiankiem i pieprzem (ew. papryką). Zapiekaj do zrumienienia. Upieczone posól do smaku. :)