Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone kartofelki

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 15.10.2009

Odsłon: 20126

Pyszny dodatek do obiadu lub smaczna i zdrowa przekąska. :)

Składniki

  • Kartofelki młode (małe), zależy ile chcesz zjeść ;)
  • oliwa, zależy od ilości ziemniaków
  • tymianek, pieprz, sól, do smaku
  • ew. można dać słodkiej lub ostrej papryki w proszku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kartofelki wyszoruj do czysta, pokrój w ćwiartki, lub jeśli są grube w ósemki. (Jeśli zależy Ci na czasie, najpierw mozesz je podgotować.) Ułóż je w naczyniu do zapiekania, albo na blasze piekarnika wyściełanej folią aluminiową. Dość solidnie skrop oliwą (poobracaj), dosmacz tymiankiem i pieprzem (ew. papryką). Zapiekaj do zrumienienia. Upieczone posól do smaku. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gosik33 10 maja 2010 Uwielbiam pieczone ziemniaczki. Sama mam je w swoim repertuarze :) I czy są bardziej zdrowe czy mniej -- nie obchodzi mnie to. Od czasu do czasu można je sobie zjeść. A tak na marginesie to co dzisiaj jest w 100% zdrowe?! Życie jest samo w sobie niezdrowe ;) I postawione wyżej przeze mnie pytanie proszę potraktować jako pytanie retoryczne . Toscę serdecznie pozdrawiam bo często korzytsam z jej przepisów i wszystko wychodzi wyśmienite :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 17 marca 2010 Jak można być tak z góry nastawionym na "nie"?! I to na każdy temat!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 17 marca 2010 Specjalistka się znalazła. Nie pasuje Ci - nie czytaj.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KaFForKa 03 marca 2010 ja tez często je pieczę .... uwielbiam takie danie
ale zamiast tymianku i pieprzu dodaję zioła prowansalskie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 26 listopada 2009 Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natalkaNN2 21 listopada 2009 Ja robię takie same od lat i bardzo smakują domownikom. A komentarzami Ivony się nie przejmuj, bo "kto dużo gada ten mało robi". Pozdrawiam serdecznie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Czesiowafanka 10 listopada 2009 O Boże.. to tylko kartofle a Wy robicie wielką dyskusję na ich temat. Wyglądają smacznie i skoro są alternatywą frytek to na pewno można je uznać za zdrowsze, choć słowa "zdrowe" bym nie nadużywała :) Zrobię takie przy najbliższej okazji. Tosca, nie przejmuj się Ivoną, ta inteligentna pani musi wygłosić swoje racje i pokazać wszystkim jak wszyscy ludzie (poza nią) potrafią być omylni i niemądrzy :D Oczywiście to tylko jej zdanie. Pozdrawiam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 25 października 2009 Widzę,że Twoja inteligencja pozostawia dużo do życzenia,a formy językowe w trybie rozkazującym masz za nic.
Jak to mówią: "ustąp głupszemu,bo gdzie kucharek sześć ,tam nożyce się odezwą,a koniom będzie lżej " ! Tak też czynię.Zamilknij kobieto-to jest prośba.....nawet uprzejma z mojej strony...prawej..:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń