Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki z mięsem

Przepis dnia 2009-11-20
Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5400

Dodano: 14.11.2009

Odsłon: 13209

Tradycyjne pierozki

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z maki,jajka ,wody i 1 łyzki oleju zagnieść ciasto na pierogi

  2. mięso zemleć,dodac sól,pieprz i majeranek ,1 cebulę pokroic w kostkę,wrzucic na patelnie i zeszklic na 1 łyżce oleju

  3. do cebuli dodac mieso i smazyc razem przez 5 minut,mieszając

  4. kiedy mięso sie lekko zrumieni przełozyc do miski

  5. ciasto rozwałkować,wycinac krążki,nałozyc łyżeczke farszu i zlepić pierozki

  6. wrzucać do wrzącej,lekko osolonej wody,gotowac 3 minuty od chwili wypłynięcia

  7. pierozki podawać z usmazonym boczkiem i cebulą

  8. pierozki dobrze smakuja s surówką z kwaszonej kapusty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatokaj 16 października 2012 Jutro robię z podrobów,kapusty i grzybów,będą pyszne jak,Twoje.Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 21 listopada 2009 Zawsze dodaje jedno jajko i jakos nie zauwazyłam żeby ciasto bylo twarde,mozna nie dodawac jajka i ciasto napewno bedzie tez dobre.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lucykro 20 listopada 2009 A ja slyszalam, ze jak sie dodaje jaja do ciasta pierogowego to ono jest twarde. Czy to prawda? Wolalabym osobiscie, by bylo delikatne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lucykro 20 listopada 2009 A ja slyszalam, ze do ciasta pierogowego najlepiej nie dodawac jajka, bo bedzie twarde. Czy to prawda?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 19 listopada 2009 Oczywiście pieczarki mozna dodać jesli ktos lubi ,jest wiele mozliwości ,a barszczyk jak najbardziej wskazany.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

espirocafe 19 listopada 2009 Moja znajoma do takiego farszu dodaje drobno pokrojone podduszone pieczarki - rewelacja!!! Aha i do tego barszczyk czerwony:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 14 listopada 2009 Nie ma nic lepszego niż pierogi z mięsem ;)Świetny przepis. Dodaję do ulubiomych.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 14 listopada 2009 ślinka cieknie, jak zwykle kiedy gotujesz i pokazujesz nam swoje potrawy, pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 14 listopada 2009 mniam... to jest to!, robię również pierożki z serem i ziemniakami

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń