Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietne na obiad,a jeszcze lepsze na przekaske,szczegolnie jak ma sie w domu malarzy,jedli i byli zachwyceni smakiem,a to tylko resztki z lodowki,ale polecam.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
drozdze wymieszaj z woda,cukrem i lyz maki odstaw do wyrosniecia.
do wyrosnietego ciasta dodaj reszte maki olej,jajko,sol,wyrob ciasto i odstaw do wyrosniecia.
w tym czasie pokroj skladniki do nadzienia,to co masz w lodowce,u mnie, szynka,ogorki,papryka,pieczarki,cebula,pomidory suszone,sos pomidorowy,ser zolty tarty,przyprawy,to co lubisz
wyrosniete ciasto ponownie zagniec,podziel na dwie czesci,rozwalkuj na 2 prostokaty,posmaruj sosem pomidorowym i posyp nadzieniem,zroluj wzdluz dluzszego boku brzegi posmaruj jajkiem i mocno zlep.
pokroj rolady na 5cm placki,ukladaj na wysmarowanej tluszczem blaszce,posyp serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180s 30 min