Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe (bez cukru) ciacho i dużo słodko-kwaśnych wiśni.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Masło utrzeć mikserem na maksymalnych obrotach, dodając stopniowo miód, sól, cynamon i goździki. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodawać pojedynczo do masła.
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać porcjami mąkę. Odstawić na 40 minut. Po tym czasie białka ubić na sztywno i dodać do ciasta.
Spód tortownicy (24-26 cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Na dnie tortownicy wysypać połowę orzechów, nałożyć 2/3 ciasta i równomiernie rozprowadzić. Wiśnie osączyć i obłożyć nimi ciasto. Łyżką nakładać kleksy z pozostałego ciasta i posypać resztą orzechów. Piec 45-50 minut. Smacznego :)