Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała Caryca to pyszne ciasto z kremem śmietankowym i dużą ilością chrupiącyc...
Odsłon: 80444
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7734
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 181
Biała Caryca to pyszne ciasto z kremem śmietankowym i dużą ilością chrupiącyc...
Odsłon: 80444
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7734
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 181
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, pokroić na podłużne, cienkie kawałki (ok. 4 x 1 x 1 cm). Z przypraw i oliwy przygotować zaprawę (ziele stłuc w moździerzu, liść laurowy drobno pokruszyć). Wymieszać z nią mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Tak przygotowane mięso nastawić na dużym ogniu i szybko obsmażyć. Następnie zalać wodą i dusić ok. 30-40 minut, dolewając wodę w razie potrzeby.
Mąkę rozrobić w śmietanie i mleku, zahartować kilkoma łyżkami wytworzonego sosu. Wlać do mięsa i gotować jeszcze 3-4 minuty. Pod koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami lub kaszą. Na zdjęciu z kaszą gryczaną. Smacznego.