Do góry

Dania główne Przepis na:

risotto

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 10.05.2008

Odsłon: 2936

wiosenny przepis na ryż

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Opłucz groszek, umyj i pokrój marchewkę. Miętę opłucz, osusz i posiekaj. W rondelku rozpuść masło, włóż posiekaną dymkę ze szczypiorem, duś 5 min. Dodaj opłukany ryż, wymieszaj. Wlej wino, zagotuj. Gotuj, mieszając, aż odparuje połowa płynu. Uzupełnij bulionem, włóż marchewkę i groszek, duś 4 min. Przypraw sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń