Do góry

Desery Przepis na:

Rodzynkowiec

Desery

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 675

Dodano: 25.04.2011

Odsłon: 15952

Pyszne ciasto na wyjątkowe okazje

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rodzynki zalać rumem i zostawić najlepiej na noc. Upiec 1 jasny i 1 ciemny biszkopt.

  2. Kawę zalać wrzątkiem, wystudzić. Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń i do smaku dodawać zimną kawę.

  3. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, na końcu dać zimną czekoladę i kokos

  4. Czekolady wraz z mlekiem rozpuścić, dodać rodzynki bez rumu

  5. Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny, połowa dżemu, biała masa, jasny biszkopt, dżem, ciemna masa, polewa rodzynkowa.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

domcia29 13 lipca 2011 musi być pyszne......kolejny fajny przepis do wypróbowania ;-) już w ulubionych .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 05 maja 2011 Ja znam to ciasto pod nazwą "PIJANY RODZYNKOWIEC"Polecam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 25 kwietnia 2011 Ale fajne ciacho!widze wielki talent!Lubie takie domowe ciasta,pieczone z zaangazowaniem i dopieszczone w szczegolach!Oczywiscie 5!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń