Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada

Przepis dnia 2008-04-02
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 12669

Pomysł na podwieczorek.

Składniki

  • 1/2 kg sera żółtego (edamskiego)
  • 30 dag pieczarek
  • 2 serki topione - prostokątne
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • szczypiorek
  • ogórek konserwowy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Włożyć ser do wrzątku. Musi poleżeć w nim 1/2 godz.. Następnie wyjąć go, rozwałkować. Podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać serki topione, trzymać na małym ogniu, aż się rozpuszczą. Włożyć posiekany szczypior, pokrojoną paprykę i ogórek. Wymieszać. Farsz nałożyć na ser, zrolować. Owinąć w folię aluminiową, wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem pokroić na plastry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aleksandra032 18 grudnia 2008 robilam ta rolade,jest pyszna ale bardzo kaloryczna.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń