Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na plastry schabu. Mięso soczyste i kruchutkie. Nie wymaga wiele pracy, a smakuje wybornie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4957
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4957
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Schab (duże kawałki, grubość ok. 1-1/5 cm) rozbić na bardzo cienkie plastry (najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej). Ułożyć je na długim kawałku folii spożywczej, tak aby zachodziły na siebiei. Posmarować je zaprawą (w oliwie wymieszać wszystkie podane składniki). Położyć na nią plastry szynki (również mają zachodzić na siebie) i sera. Przy pomocy folii spożywczej, która jest pod spodem, zwinąć ciasną roladę. Następnie owinąć ją kilkakrotnie w folię aluminiową, brzegi zakładając pod spód.
Tak przygotowane mięso zostawić na noc w lodówce. Przed pieczeniem włożyć do żaroodpornego naczynia, do którego wlać szklankę wody i przykryć. Piec 2 godziny w temp. 150 stopni, termoobieg. W razie potrzeby dolewać wodę.
Po upieczeniu kroić w grube plastry i podawać z surówkami i ziemniakami.
Smacznego. :)