Do góry

Desery Przepis na:

ROŻKI FRANCUSKIE Z JABŁUSZKAMI

Desery

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5175

Dodano: 01.11.2009

Odsłon: 10381

Rożki francuskie są smacznym, chrupiącym łakociem i robi się bardzo szybko, Są świetnym poczestunkiem dla niespodziewanych gości. Spróbujcie!

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

  2. Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.

  3. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.

  4. UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń