Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba na warzywnym wzgórzu

Dania główne

Autor: glodo_morki

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1301

Dodano: 24.02.2008

Odsłon: 8573

Bardzo proste, szybkie i tanie danie

Składniki

  • morszczuk w kostkach (lub inna ryba), 3 kostki
  • mieszanka warzywna mrozona, 2 opakowania
  • mąka, jajko, bułka tarta - do panierki
  • sól, pieprz, bazylia - do smaku
  • oliwa (lub olej)
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. WARZYWA: Na rozgrzany na dużej patelni (lub woku) tłuszcz wrzucamy mrożone warzywa. Dolewamy pół szklanki wody (żeby się nie przypaliły), przykrywamy pokrywką i tak dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zwiększamy ogień i dosypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią do smaku. RYBA: Obtaczamy rybę w mące, jaju i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu formujemy "górkę" z warzyw - na jej szczycie kładziemy rybę. Można podawać z sałatką (pokrojona sałata lodowa + majonez).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń