Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż na sypko

Dania główne

Autor: ELA9

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 28

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 3288

Ryż na sypko jako baza do sałatek, drugich dań obiadowych lub innych potraw z ryżem

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Opłukany na sicie ryż zalać w garnku wodą (zawsze wody dwa razy więzej niż ryżu), zamieszać ryż, przykryć garnek pokrywką. Od momentu zawrzenia wody, gotować 10 minut. wyłączyć gaz, odczekać kolejne 10 minut (nie odkrywać pokrywki) i gotowe. Ryż można posolić w trakcie gotowania lub dopiero w potrawie. Wyśmienity do sałatek, jako baza dań głownych lub jako dodatek do zup.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń