Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka jarzynowa

Przekąski

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5817

Dodano: 29.04.2008

Odsłon: 8062

Sałatka na każda okazje i do wszystkiego.

Składniki

  • ziemniaki (duze), 6 szt
  • marchewka, 4 szt
  • pietruszka -korzeń, 3 szt
  • Ogorki konserwowe, 1/2 sloika
  • kukurydza, 1 puszka-200g
  • groszek zielony, 1 puszka-200g
  • Jaja, 6 szt
  • sol pieprz, do smaku
  • majonez -helmans, 1 sloik 250 g
  • olej, 5 lyzek
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie warzywa gotujemy do miękkości w osolonej wodzie(ziemniaki osobno ,marchew z pietruszka) -jaja gotujemy na twardo -kukurydze i groszek odcedzamy na sitku z zalewy -ugotowane warzywa obieramy i kroimy w drobna kostkę,jaja kroimy w kostkę -większą niż warzywa,ogórki kroimy w bardzo drobna kostkę -wszystkie składniki dokładnie mieszamy z olejem następnie solimy i pieprzymy -później dodajemy majonez i jeżeli potrzeba to odrobinę zalewy z ogórków (żeby majonez stał sie rzadszy i dodaje to ostrości sałatce) Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 27 maja 2009 czyli szałot to sałatka jarzynowa??jeżeli dobrze rozumię:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mirena24 23 kwietnia 2009 Szałot to danie które zrobiłaś powyzej po naszemu czyli po śląsku

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 31 maja 2008 a co to niby ten "slonski szalot"??- wytlumacz mi to mądralo!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń