Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka obiadowa

Przekąski

Autor: maryna2012

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 224

Dodano: 31.03.2009

Odsłon: 20254

Zdrowa i kolorowa sałatka obiadowa.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy sos do warzyw: Do filizanki dodajemy oliwe z oliwek,ocet,ziarenka smaku,cukier,przyprawę do sałatek,a czosnek przepuszczamy przez praske-wszystko doklodnie mieszamy.

  2. Teraz dokladnie myjemy warzywa i osuszamy je recznikiem papierowym.

  3. Nastepnie kroimy liscie salaty na wieksze paski,papryke kroimy w paseczki o dlugosci 4 cm,pomidora kroimy na cwiartki,a ogorka kroimy w grubsze krazki i kroimy je na cztery czesci.

  4. Wrzucamy wszystko do miski i polewamy warzywa naszym sosem i dobrze mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BASIAG 09 kwietnia 2009 dużo składników i te "zdrowe" ziarenka smaku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchty 02 kwietnia 2009 tylko nie ziarenka smaku to jest wstrętne ,szkoda sałaty

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchty 02 kwietnia 2009 Wszystkie produkty tak ale ziarenka smaku czyli glutaminian sodu fuj,można zepsuć całą super sałatę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Muszka73 02 kwietnia 2009 Zobacz mądralo ,że autorka przepisu mieszka poza granicami naszego kraju w związku z czym nie ma polskich liter typu ą,ę ż ź !! :P

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ajisza 02 kwietnia 2009 Dziewczyno, jak nie umiesz poprawnie napisać świeży, to napisz ogórek zielony:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń