Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowo-krobowo-ananasowa

Sałatki

Autor: matus

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 9

Dodano: 08.05.2009

Odsłon: 450

Szybka i bardzo dobra

Składniki

  • paluszki krobowe, 1 opakowanie
  • ananas z puszki, ok. 5 krążków
  • kukurydza, 1 puszka
  • ryż, 1szkl.
  • szczypiorek z cebuli, 1 pęczek
  • majonez kielecki
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szklankę ryżu należy ugotować w osolonej wodzie (można z dodatkiem kurkumy - wtedy będzie żółty) i ostudzić (ja po ugotowaniu przelewam zimną woda i zostawiam do odcieknięcia). Ryż musi być ugotowany na sypko - nie może się kleić.

  2. Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki i paluszki krabowe również pokrojone w kawałki (nie za drobno). Dodajemy kukurydzę (odsączona z wody) i drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy majonez.

  3. Ja sałatki nie przyprawiam sola i pieprzem ponieważ majonez kielecki jest ostry i mi to wystarcza. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń