Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka z kalafiorem

Przekąski

Autor: golona102

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 246

Dodano: 07.02.2009

Odsłon: 3862

Cos nowego, swieze warzywa, zdrowe i ciekawe, jezeli ktos lubi kalafior, warto poznac jego surowa wersje. mniam mniam

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryke czerwona pieczemy w piekarniku 180 stopni przez okolo 20-25 minut. Po upieczeniu obieramy ze skorki i kroimy w paseczki okolo pol cm. Czekamy az ostygnie.Kalafior dzielimy na malutktkie kwiatki, cebule drobno siekamy, marchewke i seler kroimy w plasterki okolo 1-2 mm. Mieszamy oliwe z octem, mieszamy wszystkie skladniki razem, dodajemy sos, sol, pieprz do smaku. Odstawiamy na min, 1,5 h do lodowki, najlepsza jest jak jest cala noc , serwujemy i koniec. Salatka nadaje sie znakomicie na przekaske, do ryb z grilla.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lara1908 07 lutego 2009 cos ciekawego...uwielbiam salatki,musze kiedys wyprobowac...pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń