Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod szpinakową pierzynką

Dania główne

Autor: froschek26

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 2

Dodano: 10.03.2009

Odsłon: 806

szybko, łatwo i zdrowo

Składniki

  • schab wieprzowy, 1,5 kg
  • szpinak mrożony liście, 1 opakowanie
  • serek topiony śmietanowy
  • czosnek, sól, pieprz, oliwa lub olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyc. pokroić na kotlety - grubość dowolna. Wetrzeć olej, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzana patelnię wlać olej, smazyć kotlety z obu stron po 5 minut z kazdej strony. Na drugiej patelni rozgrzac olej i wrzucić szpinak. Smażyć do momentu rozmrożenia. Dodac czosnek (ja dodaję 4-5 ząbków), sól, pieprz do smaku. Poddusić wszystko razem. Na koniec dodać topiony serek, mieszać aż do roztopienia sera. Powstanie wówczas pyszny gęsty sos. Gotowe mięso przełożyć na talerze, przykryć pierzynką ze szpinaku. Podawać z ziemniakami po holendersku (grube frytki usmażone w głębokim tłuszczu).

  2. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń