Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo i zdrowo
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 212
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso umyć, osuszyc. pokroić na kotlety - grubość dowolna. Wetrzeć olej, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzana patelnię wlać olej, smazyć kotlety z obu stron po 5 minut z kazdej strony. Na drugiej patelni rozgrzac olej i wrzucić szpinak. Smażyć do momentu rozmrożenia. Dodac czosnek (ja dodaję 4-5 ząbków), sól, pieprz do smaku. Poddusić wszystko razem. Na koniec dodać topiony serek, mieszać aż do roztopienia sera. Powstanie wówczas pyszny gęsty sos. Gotowe mięso przełożyć na talerze, przykryć pierzynką ze szpinaku. Podawać z ziemniakami po holendersku (grube frytki usmażone w głębokim tłuszczu).
SMACZNEGO!