Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie cebulowym

Dania główne

Autor: Isabel216

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 42

Dodano: 02.06.2008

Odsłon: 2966

Schab w sosie cebulowym jest bardzo dobrym i szybkim w przyrządzeniu daniem,sos wyjdzie rewelacyjny,do ziemniaczków palce lizac.Polecam.

Składniki

  • plasterki schabu wieprzowego, 4
  • duża cebula, 1
  • kostka rosołowa, 1
  • sól,pieprz, do smaku
  • mąka, do panierki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab lekko rozbic,nie za mocno,troche posolic,popieprzyc,obtoczyc w mące.Na patelni rozgrzac troche tłuszczu wrzucic pokrojoną cebule,Włożyc mięso,smażyc po 3 minuty z każdej strony.W szklance gorącej wody rozpuścic kostke rosołową i zalac tym mięso.przykryc pokrywką i dusic na małym ogniu przez 40 minut.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 lutego 2014 Robię tak czasami, ale bez kostki rosołowej, cebula i przyprawy dają tyle aromatu, że podlewam odrobiną wody lub wina, jeśli mam :)
Dzięki za przypomnienie tego dania :)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krysienka_86 10 listopada 2009 a ta cebulka to ma sie zrumienic? czy tylko poddusic?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń