Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny, palce lizać.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 126
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 126
Składniki
Schab naciąć w środku, nadziać śliwkami. Śliwki przez chwile moczę w winie. Nie podaje ilości gdyż robię to na oko.
Oliwę z przyprawami wymieszać, gęste ma być, włożyć do tego schab i obtoczyć, zakryć folią i włożyć do lodówki na 2 gdz, ja wkładam czasami na całą noc. 2- 3 razy obtaczam to w misce.
Podsmażyć na patelni następnie przełożyć do naczynia i piec w piekarniku na 180 stopni ok 2 gdz, zależy od wielkości. Do naczynia wkładam luzem jeszcze parę śliwek. Naczynie podkładam smalec. pól gdz. przed końcem pieczenia polewam winem. Podczas pieczenia polewam sosem.
SMACZNEGO!!!