Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki serowe z kwaśnym musem śliwkowym doprawionym cynamonem.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 351
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 155
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 351
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 155
Składniki
Oba rodzaje mąki połącz,dodaj serek i żółtka,a następnie ubitą pianę z białek.
Śliwki umyj,osusz,przekrój i wydryluj,włóż do rondelka.Wlej sok pomarańczowy,dodaj skórkę z cytryny,oprósz cynamonem,oraz cukrem i cukrem waniliowym.Duś wszystko ok.5-7 minut na małym ogniu.Część śliwek odłóż,resztę zmiksuj.
Z masy serowej usmaż na oleju złociste racuszki,odsącz z tłuszczu.Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałów.Podawaj z musem i śliwkami.
Do ciasta na racuchy można dodać starte na tarce jabłko lub gruszkę i dodać szczyptę cynamonu.