Do góry

Przekąski Przepis na:

skrzydełka na miodzie

Przekąski

Autor: piesio145

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 30.05.2009

Odsłon: 1295

proste i smaczne...

Składniki

  • skrzydełka, 1 kg
  • jajka, 2 szt
  • Bułka tarta
  • Miód, 50 gr
  • cytryna, 1 szt
  • przyprawy 12
  • pieprz czrny, imbir, tabasko, kurkuma, carri, ocet winny z winogrona, ocet winny z jabłek, papryka ostra, chili, sól, przyprawy
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. dzień w cześniej skrzydełka zabejcowac w oleju i wegecie. Nastepnie zrobic podwójną panierke w jajku i optoczuc bułce tartej. Na mały małym ogniu smażyc po 10 minut z jednej i drugiej strony.

  2. Sos należy sporządzic z miodu i wyciśniętej cytryny dodac przyprawy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Yamaka 03 czerwca 2009 Dla mnie ogórki małosolne są do jedzenia następnego dnia. Takie 5-4 dniowe niczym nie różnią się od kwaszonych - takich to ja już nie lubię.


O gustach się nie dyskutuje - każdy je to co lubi i tak jak lubi
SMACZNEGO :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń