Do góry

Przekąski Przepis na:

ŚLEDZIE LEKKOSTRAWNE

Przekąski

Autor: wenus360

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 30.11.2008

Odsłon: 6128

Smaczne, nie drogie i lekkostrawne. Dla osób z problemami trawiennymi.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć, by nie były bardzo słone, pokroić na kawałki lub zrolować. Marchew pokroić w plastry, cebulę w półplasterki. Włożyć wszystkie składniki oprócz śledzi do niedużego garnka zalać wodą, dodać olej i gotować, aż marchew będzie miękka. Następnie ostudzić (może być lekko ciepła) i zalać śledzie uprzednio włożone do słoja. Odstawić na 2-3 godz. Najlepsze są następnego dnia. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zuzi 03 grudnia 2008 Robiłam juz podobne śledzie ale bez marchewki-musze to wyprubować-na pewno będą pyszne-zresztą ja uwielbiam śledzie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń