Do góry

Przekąski Przepis na:

Sledzie w cebuli

Przekąski

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 490

Dodano: 28.12.2008

Odsłon: 11367

smaczne,proste

Składniki

  • sledzie w oleju, 350 gram
  • cebula czerwona, 1 srednia
  • cebula biala, 1 srednia
  • cebula zolta, 1 srednia
  • oliwa
  • liscie bazylii
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sledzie wyjac z zalewy olejowej,wrzucic do miski,oplukac w letniej wodzie; nastepnie pokroic platy sledziowe na 2-3 cm paseczki; cebule obieramy,kroimy na talarki; w sloiku lub glinianym naczyniu ukladamy naprzemiennie platy sledzia,pomieszana cebule,liscie bazylii,calosc zalewamy liwa i zostawiamy w lodowce na 24 godz;

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń