Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzik po swojemu

Przekąski

Autor: kingens

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 326

Dodano: 24.06.2008

Odsłon: 2473

kiedy śledziki się przez noc przegryzą w lodówce to każdy będzie wspominać twoje przyjęcie...

Składniki

  • filety śledziowe(matiasy), 0.5kg.
  • cebula, 2szt.(duże)
  • papryka świeża, 1szt.
  • ogórek zielony szklarniowy, 1szt.
  • pieprz,curry, wg.uznania
  • olej, 0,4l.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety śledziowe namaczamy w zimnej wodzie a w miedzy czasie obraną cebulkę kroimy w półkrążki,papryczkę w cienkie paski jak równię ogórka kroimy w zapałkę(cienkie paski)Do poszatkowanych warzyw dodajemy pieprz i curry z odrobina oleju po czym mieszamy.Filety osączamy i kroimy pod skosem na szerokość ok.1,5cm.W misce przekładamy śledzie na przemian z warzywami a na końcu zalewamy olejem.Dziękuję za uwagę i życzę smacznego.Czas realizacji jest podany bez nocnej "przegryzki":)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 24 czerwca 2009 Niby zwykłe śledzie...Godne uwagi i wypróbowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń