Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na długie wieczory.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13089
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 100
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13089
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie bitej śmietany: Śmietanę ubić z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać soku z cytryny do smaku. Wykonanie: Owoce rozmrozić, zalać koniakiem i odstawić na dwie godziny. W tym czasie również ugotować galaretkę wiśniową według opisu na opakowaniu i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Po upływie dwóch godzin ugotować galaretkę truskawkową, lekko przestudzić. Na galaretkę wiśniową wyłożyć przygotowane owoce razem z koniakiem i zalać galaretką truskawkową. Odstawić do lodówki do następnego dnia. Następnego dnia przygotować bitą śmietanę, nałożyć na galaretkę i ozdobić według uznania.