Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie ryby, warzyw.. i słodkiej maliny
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11072
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11072
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i gotujemy w osolonej wodzie (1łyżka). Solę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z odrobiną mleka i Vegetą. Solę moczymy w jajku, następnie obsypujemy mąką. Rybę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron. Szparagi wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i gotujemy ok 10 minut. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy ugotowane ziemniaki, posypujemy tymiankiem i chwilę pieczemy. Szparagi można dorzucić do ziemniaków, lub odrobiną podsmażyć na oliwie. Sos: ocet balsamiczny, syrop i cukier zagotowujemy. Nakładamy na talerz solę, szparagi i ziemniaki, polewamy sosem, a na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła.
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i gotujemy w osolonej wodzie (1łyżka). Solę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z odrobiną mleka i Vegetą.
Solę moczymy w jajku, następnie obsypujemy mąką. Rybę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron. Szparagi wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i gotujemy ok 10 minut.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy ugotowane ziemniaki, posypujemy tymiankiem i chwilę pieczemy. Szparagi można dorzucić do ziemniaków, lub odrobiną podsmażyć na oliwie.
Sos: ocet balsamiczny, syrop i cukier zagotowujemy. Nakładamy na talerz solę, szparagi i ziemniaki, polewamy sosem, a na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła.