Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie, które nie wymaga dużego wysiłku i nakładu pracy. Idealne na dni typu „w co najpierw włożyć ręce”.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Posiekane cebule i czosnek zeszklij na rozgrzanym oleju.
Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój w nieduże paski i wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Mieszając, smaż około 15 minut, pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Różyczki brokułu blanszuj przez 2 minuty w osolonym wrzątku, odcedź, dodaj do kurczaka.
Różyczki brokułu blanszuj przez 2 minuty w osolonym wrzątku, odcedź, dodaj do kurczaka.
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotuj makaron al dente.
Odcedź i podawaj polany sosem i posypany posiekaną pietruszką lub kolendrą.