Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszlyki na galazkach rozmarynu

Przekąski

Autor: AvaGardner

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 554

Latwy dodatek do kolacji, obiadu, doskonaly na przyjecia

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marynata:oliwe, kilka listkow rozmarynu, czosnek, sol, pieprz i sok z cytryny, (najlepiej w mozdziezu)

  2. do miski wrzucamy chleb pokrojony w kostke, mozzarelle porozrywana na kawalki, dodajemy boczek lub pancette i zalewamy marynata

  3. Odstawiamy na ok 15-60minut

  4. na galazki rozmarynu wsadzamy pokolei mozzarelle, chleb i pancette (na przemian)

  5. wsadzamy na grill lub patelnie do grilowania, lub do piekarnika na najwyzsza polke i nie spuszcac z oka bo bardzo latwo jest przeoczyc moment w ktorym szaszlyki sa gotowe (jak ser sie rozpusci a chleb zbrazowi)

  6. Podawac posypane ziolami, polane dressingiem: oliwki 5lyzek soku z cytryny i 5 lyzek oliwy, chilli, doprawiamy do smaku.

  7. Ser mozna zastapic biala ryba np.dorszem lub panga

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 Dorsz jest bardzo zdrowy, ale proponuję zamienić Pangę na inną rybę. Panga to nafaszerowany chemią, antybiotykami i środkami grzybobójczymi śmieć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń